Offerte voorbeeldPlaats in een offerte in een aantal zinnen een duidelijke omschrijving van de freelance of zzp opdracht en uw werkzaamheden daarvoor. Het is belangrijk om duidelijk data te vermelden die betrekking hebben op de diensten die u gaat verlenen of de producten die u gaat leveren.

Veel zelfstandigen zijn van mening dat de prijs niet te ‘hard’ (vetgedrukt) vermeld moet worden. Hierdoor valt de nadruk meer op de omschrijving en de overige elementen in de offerte. Blijf altijd transparant in het maken van een offerte en de prijs die daarin is verwerkt.

Geef altijd een volledige onderbouwing van de eindprijs, als u alleen de opdracht en de prijs noemt kan de opdrachtgever nooit nagaan waaraan de uren worden besteedt.

U doet er goed aan om een duidelijk overzicht te maken van de verschillende werkzaamheden, daarachter plaats u het aantal te besteden uren en de prijs.

Offerte voorbeeld downloaden

U kunt hieronder een offerte voorbeeld downloaden en deze gebruiken om uw eigen offertes op te maken:

Download een offerte voorbeeld

Download een voorbeeld van een offerte PDF-bestand met offerte voorbeeld
Download een voorbeeld van een offerte Word-bestand met offerte voorbeeld

Offerte opmaken

Een effectieve offerte ziet er professioneel en verzorgd uit. Dit wekt vertrouwen bij uw opdrachtgevers en klanten waarmee u zaken doet. U bereikt dit met een overzichtelijke opmaak en structuur van de offerte, geprint op het briefpapier met de huisstijl van uw bedrijf of eenmanszaak.

Voor de herkenbaarheid plaatst u het bedrijfslogo en de bedrijfsgegevens op een prominente plaats. Bijvoorbeeld bovenaan de offerte. Vergeet niet te vermelden of het eindbedrag inclusief of exclusief btw is.

Gerelateerd aan Offerte voorbeeld

Marketing
Een offerte maken is een belangrijk onderdeel in het ondernemen dat valt onder marketing. Een professionele offerte met een verzorgde opmaak zal een positieve invloed hebben op uw inkomsten.

De pagina ‘Offerte voorbeeld’ uitprinten